Lars Laj

LARS LAJ® | Lekeplassdesign: Ta hensyn til barnas emosjonelle og sosiale utvikling

Menu

Lars Laj

LARS LAJ® | Lekeplassdesign: Ta hensyn til barnas emosjonelle og sosiale utvikling

Lekeplassdesign: Ta hensyn til barnas emosjonelle og sosiale utvikling

Lekeplassen er et miljø som er en viktig del av barnas emosjonelle og sosiale utvikling. Det er her små barn lærer å samarbeide og kommunisere, håndtere følelser, etablere relasjoner og utvikle kreativitet og selvstendighet. Når man designer en lekeplass, er det viktig å ta hensyn til de ulike faktorene som kan påvirke denne komplekse utviklingsprosessen.

Varierte lekeområder

Ulike og varierte lekeområder er nøkkelelementet som lar barn utvikle seg gjennom en rekke opplevelser og aktiviteter. Vårt lekeplasskonsept fokuserer på mangfold og skaper rom som oppmuntrer barn til å utforske ulike ferdigheter og interesser. I tillegg til tradisjonelle motoriske lekeelementer som rutsjebaner og stiger, tilbyr vi også produkter for kreative aktiviteter hvor barna kan uttrykke fantasi gjennom maling, tegning eller bygging – og dette kommer i tillegg til områder hvor barna kan slappe av og være sammen, noe som fremmer vennskap og utvikler sosiale ferdigheter. Denne variasjonen gjør til at lekeplassen blir en plass hvor alle barn kan finne noe de liker, og dermed utvikle seg på mange ulike plan.

Oppmuntre til samarbeid og samhandling

Å oppmuntre til samarbeid og samhandling er en viktig del av vårt lekeplasskonsept. Vi vet hvor viktig det å leke sammen og samhandle med jevnaldrende er for barnas sosiale utvikling. Det er derfor vi sørger for å inkludere elementer som fremmer samarbeid og samhandling mellom barn, når vi designer vårt lekeplassutstyr. Dette kan for eksempel være et lekeapparat som krever at flere barn samarbeider eller lekeapparater som inspirerer til rollelek. Våre lekepanel med spill og aktiviteter, som Tripp-Trapp-Tresko, Memory og lekeapparater med temaer modellert etter ulike arbeidsmiljø, lar barn utvikle kommunikasjonsevner, empati og samarbeidsevner.

Lek skaper selvstendige barn

En lekeplass bør utformes på en måte som lar barn utforske og ta avgjørelser på egenhånd. Våre forseggjorte lekehus har en rekke elementer som lar barna utforske forskjellige kriker og kroker, og bidrar til å stimulere barnas nysgjerrighet på omgivelsene. Det er viktig å oppmuntre barna til selvstendighet slik at de enklere lærer å ta ansvar for egne valg på lekeplassen.

Inspirere til kreativitet

Å stimulere til kreativitet er et annet viktig aspekt når man designer en lekeplass. Vi vet at kreativitet er avgjørende for barns utvikling og derfor tilbyr vi også en rekke produkter for lek og utforskning. Temalekeplasser som tar barna med til ulike miljøer, musikkinstrumenter eller sand- og vannleker lar barna uttrykke seg, eksperimentere og utvikle kunstneriske talenter. Våre lekeplasser oppmuntrer barn til å tenke kreativt og oppdage nye måter å leke på.

  • Pedagogiske leker og krittavler
  • Tema-lekeapparat som lærer barna om ulike yrker og samfunnsroller
  • Musikkinstrumenter som fremmer barnas musikalske sider
  • Sand- og vannleker som lar barna lage sine egne konstruksjoner 

Sikkerhet og tilgjengelighet


Sikkerhet og tilgjengelighet er vår høyeste prioritert når vi designer en lekeplass.
Vårt fokus på sikkerhet betyr at alle nødvendige sikkerhetstiltak er gjort og det skal være enkelt for barn som sitter i rullestol å komme seg trygt og behagelig frem på lekeplassen. Våre lekeapparat er nøye testet slik at barn kan leke i et trygt og sikkert miljø. Når vi designer en lekeplass sikrer vi at alle barn kan bruke utstyret fritt, inkluderer husker for barn med nedsatt funksjonsevne og har brede og gode ramper slik at barn i rullestol enkelt kan komme seg opp i lekeapparatene.

Last ned vår produktkatalog!

Bestill katalog

La oss skape en miljølekeplass sammen

Planeten vår krever mer og mer omsorg og respekt fra oss - hos Lars Laj tenker vi på fremtiden - tross alt er det viktigste for oss BARNAS VELFERD.

children
care
wood
promo banner
Bestill eller last ned   vår produktkatalog
wooden playground

Trenger du en skreddersydd lekeplass?

Vi designer og produserer skreddersydde lekeplasser. Ta kontakt med oss!

yellow leaf
design lab
two little boys
two little girls
callipers

Vi designer og produserer skreddersydde lekeplasser. Ta kontakt med oss!

Nyheter

Nyhetsliste

Lekeplassen er et miljø som er en viktig del av barnas emosjonelle og sosiale utvikling. Det er her små barn lærer å samarbeide og kommunisere, håndtere følelser, etablere relasjoner og utvikle kreativitet og selvstendighet. Når man designer en lekeplass, er det viktig å ta hensyn til de ulike faktorene som kan påvirke denne komplekse utviklingsprosessen.

Utdanning gjennom interaksjon Lekeplasser med eget tema er designet med tanke på ulike yrker, og tilbyr barn tidlig eksponering for en rekke yrker. Et tidlig møte med ulike yrker, kan påvirke barns interesser og ambisjoner for fremtiden, ifølge forskning.

På den internasjonale Jorddagen (Earth day), er det viktig å vurdere hvilken rolle miljøvennlige lekeplasser kan spille i å forme barns miljøbevissthet. De er et utmerket sted å lære om naturen og bærekraftig vekst gjennom lek. Her er hvordan du kan skape en bærekraftig lekeplass som vil passe godt sammen med naturen og fremtiden til planeten vår i 4 enkle trinn.

x

Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler for statistiske, reklame- og funksjonelle formål. Takket være dem kan vi tilpasse nettstedet etter dine behov. Alle kan godta informasjonskapsler eller ha muligheten til å deaktivere dem i nettleseren, slik at ingen informasjon blir samlet inn. Lær hvordan du deaktiverer informasjonskapsler. Vår Personvernregler