Lars Laj

LARS LAJ® | Montessori-lekeplass

Velg produkt

Lars Laj

LARS LAJ® | Montessori-lekeplass

Montessori-lekeplass

Hvordan designe en Montessori-lekeplass?
Montessori-metoden er et pedagogisk system basert på barnets naturlige ønske om å utforske verden og lære. Psykologer mener at vårt hovedansvar er å støtte denne nysgjerrigheten hos barn gjennom valg av passende leker og lekeapparater. Et lekeområde konstruert i henhold til Montessori-metoden vil naturlig oppmuntre barn til å tilbringe tid utendørs.

 «Hovedmålet med Montessori-programmet er å hjelpe barnet til å nå sitt fulle potensiale på alle områder av livet. Aktiviteter oppmuntrer til utvikling av sosiale ferdigheter, emosjonell vekst og økt fysisk koordinering, samt kognitiv forberedelse for fremtidige intellektuelle akademiske bestrebelser.» [1]

 

Hvordan innlemme lekeplassen i miljøet?

 

Lekeplassutstyret som fokuserer på å stimulere barns fantasi, bør være så enkelt som mulig (uten unødvendige farger og tilbehør). Det er her Natur-serien virkelig kommer til sin rett. Som navnet antyder er denne produktserien fullstendig inspirert av naturen. Akasie- og lerketre er grunnlaget for huskestativ, sandkasser og lekehus.

Denne serien lar deg også skape en naturlig hinderløype for utendørs trening med produkter som; Dragonfly net, Yellowstone, Kilimanjaro og Klatremus Klatrenett.

 

 
 


Dersom du har begrenset plass og anbefalte produkter ikke kan brukes, er ikke det noe problem. Ved å nøye planlegge området kan vi dra nytte av naturlige terrengforhold som åser, groper og eksisterende grøntområder. Det tillater produkter som disse å brukes:

 

By carefully planning the space, we can take advantage of natural terrain conditions such as hills, pits, and existing greenery.  

 

Hvilke produkter bør inkluderes i alle Montessori-lekeplasser?

 

En lekeplass er designet for å støtte barns utvikling, ikke bare motoriske ferdigheter, men også sensorisk integrasjon. Viktige og spennende tillegg til lekeplassen vil være sand- og vannlek og pedagogiske tavler (Memory, Tripp Trapp Tresko eller Klokke).

Hvorfor er så enkelt utstyr som balansebjelke, hengekøye, huskestativ eller sandkasse så viktige på en lekeplass? Lær mer om deres skjulte fordeler!

 

Husker:

 • Utvikler koordinasjon
 • Forbedrer dynamisk balanse
 • Stimulerer øye-hånd koordinasjon
 • Lærer riktig kroppsvektoverføring

 

Sandkasser:

 • Stimulerer berøringsreseptorer
 • Gir naturlig trening til hånden
 • Forhindrer utvikling av overfølsomhet for berøringssansen

 

Balanse:

 • Lærer balanse
 • Utvikler motorisk koordinering
 • Styrker og normaliserer muskelspenninger
 • Hjelper til med å bli kjent med og kontrollere kroppen
 • Hjelper til med å stimulere det proprioseptive systemet

 

Hengekøye:

 • Lar barna roe ned og slappe av
 • Lar deg konsentrere deg bedre
 • Det er et ideelt tillegg til avslapningsområdet for barn som har problemer med koordinasjon

 

Egenlæring legger grunnlaget for bruk av ovennevnte utstyr. Takket være dette vil barn- selv uten veiledning fra en lærer, kunne tilbringe tid på lekeplassen på en produktiv og verdifull måte.

 

Husk at det å leke med andre barn er en naturlig del av et barns utvikling- det lærer dem samarbeid, kreativ tenkning og det å håndtere hverdagslige situasjoner. Vårt fokus er at ALLE barn skal ha denne muligheten- derav produktserien med inkluderende lekeplassutstyr. Her finner du produkter som: huskestativ for rullestolbrukere, lekehus med rullestolramper, sandkasser og bord med modifiserte høyder og tilkomstmuligheter. Les mer om inkluderende lekeplasser HER.

For å fullføre en ideell lekeplass trenger du små arkitektoniske elementer som benker, bord og annet utstyr som gir muligheten for å slappe av og organisere tiden bedre. I vårt sortiment finner du et bredt spekter av slike produkter. For lekeplasser skapt i ånden av Montessori-skolen, anbefaler vi et utvalg av produkter i akasie- og lerketre av høyeste kvalitet. Å velge tremøbler er veien mot økologi og holdbarhet, men også estetikk- slik design passer inn i byens grønne lunger og andre naturlige omgivelser.

 

 

 

 

Dersom du er på jakt etter en lekeplass til en skole, bypark eller boligområde, du er opptatt av kvalitet og utførelse og har behov for hjelp med lekeplassdesign- Ikke nøl med å ta kontakt med oss!

 
Bestill katalog

La oss skape en miljølekeplass sammen

Planeten vår krever mer og mer omsorg og respekt fra oss - hos Lars Laj tenker vi på fremtiden - tross alt er det viktigste for oss BARNAS VELFERD.

children
care
wood
promo banner
Bestill eller last ned   vår produktkatalog
wooden playground

Trenger du en skreddersydd lekeplass?

Vi designer og produserer skreddersydde lekeplasser. Ta kontakt med oss!

yellow leaf
design lab
two little boys
two little girls
callipers

Vi designer og produserer skreddersydde lekeplasser. Ta kontakt med oss!

Nyheter

Nyhetsliste

En lekeplass kan først og fremst skape tanker om bekymringsfri lek og fysisk trening. Men etter hvert som vi utforsker videre, blir det tydelig at det også kan være et sted fylt med kreative utdannings- og læringsmuligheter. 

Våren er i anmarsj og det varme været inspirerer oss til å legge planer for å tilbringe mer tid utendørs.

Vi er glade for å kunne fortelle at Lars Laj nettopp har oppnådd ISO 14001:2015-sertifisering.

x

Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler for statistiske, reklame- og funksjonelle formål. Takket være dem kan vi tilpasse nettstedet etter dine behov. Alle kan godta informasjonskapsler eller ha muligheten til å deaktivere dem i nettleseren, slik at ingen informasjon blir samlet inn. Lær hvordan du deaktiverer informasjonskapsler. Vår Personvernregler