Lars Laj

LARS LAJ® | Våropprydding: Informasjon om inspeksjon og vedlikehold av lekeplassene våre

Velg produkt

Lars Laj

LARS LAJ® | Våropprydding: Informasjon om inspeksjon og vedlikehold av lekeplassene våre

Våropprydding: Informasjon om inspeksjon og vedlikehold av lekeplassene våre

Når våren kommer og bringer fargene tilbake til naturen, er det ikke bare på tide å rydde i hagen og i hjemmet, men også tid for å sørge for at uterommene der barna våre leker blir godt ivaretatt.

Å opprettholde en høy sikkerhetsstandard på lekeplassene våre er vår hovedprioritet. I tråd med NS-EN-1176-standarden for lekeplasser og våre anbefalinger, bør alt utstyr og dets elementer regelmessig kontrolleres og vedlikeholdes for å sikre at lekeplassen er i god stand.

wiosenne porządki

Hvorfor er vårens inspeksjoner så viktige?

Om vinteren brukes lekeplassene mindre. Vekslende vær, kuldegrader, regn eller snø, kan over tid skade apparatene. Det kan igjen utgjøre en fare for barna som bruker det. Vårinspeksjoner gir muligheten til å raskt gripe inn og foreta reparasjoner, og sikrer at starten på utesesongen blir trygg og hyggelig for alle. Hvilke inspeksjoner anbefaler vi?

 

Regelmessige kontroller

Regelmessige kontroller og inspeksjoner gjør det mulig å oppdage skader som kan oppstå som følge av hærverk, feilbruk eller værforhold. Dette er viktig for å oppdage ødelagte elementer, knuste flasker eller liknende. For apparater som er spesielt sårbare for skader eller feil bruk, anbefales daglig tilsyn.

 • Renhold av lekeplassen - spesielt feiing hvis det er en sandkasse på området
 • Sjekk tauenes tilstand for å sikre at de ikke er skadet eller henger feil
 • Tilstanden til fundamentene og andre elementer som kan utgjøre en fare
 • Sjekk etter skarpe kanter eller manglende deler som kan påvirke apparatets stabilitet
 • eventuell slitasje på bevegelige deler
 • Tilstanden på overflatene og eventuelt behov for reparasjonsarbeid

 

Funksjonell kontroll

Funksjonskontroll er en spesiell type inspeksjon som har til hensikt å kontrollere funksjonaliteten og stabiliteten til utstyret, samt vurdere slitasjenivået. Disse inspeksjonene bør utføres hver 1. til 3. måned.

 • Kontroller tauets styrke for sikre brukernes sikkerhet
 • Vurdering av tilstanden til konstruksjonselementene med spesielt fokus på holdbarhet og motstand mot skader
 • Sjekk av tauklemmer (elementer som binder to tau) - fjerning av løse eller defekte deler
 • Regelmessig rengjøring og sikring for å unngå fremmedelementer som kan påvirke sikkerheten under bruk

Disse tiltakene er viktige for å sikre langvarig funksjonalitet og sikkerhet.

 

Årlig kontroll

Årlig kontroll, utført hver 12. måned, er grunnlaget for vurdering av det generelle nivået på utstyret. Dette er påkrevd og obligatorisk i henhold til NO-EN-1176-standarden og våre garantianbefalinger. Hovedkontrollen inkluderer sjekk av fundamentene, overflatene og generell tilstand på utstyret, inkludert effekten av værforhold, tegn på forfall og korrosjon, samt eventuelle endringer i sikkerheten som følge av utførte reparasjoner eller utskifting av deler. Det er viktig å være spesielt oppmerksom på deler som vanligvis ikke krever vedlikehold. De årlige kontrollene kan medføre graving eller demontering av deler, og bør derfor utføres av kvalifiserte personer.  

 

Dette inkluderer:

 • Kontroll av tauets spenning for holdbarhet og brukersikkerhet
 • Vurdering av generell tilstand på konstruksjonselementene og deres motstand mot værforhold
 • Inspeksjon av tauklemmer og skjøter for å oppdage og endre løse elementer
 • Kontroll av sikkerhetsflaten rund enhetene og behov for supplerende tiltak eller reparasjoner
 • Særlig oppmerksomhet på elementer som ikke krever jevnlig vedlikehold, men som er nødvendige for generell funksjonalitet

 

Alle disse tiltakene bidrar til å sikre at lekeplassene ikke bare er morsomme og attraktive for barn, men først og fremst trygge og holdbare. Dette er vår høyeste prioritet som ansvarlig produsent og tjenesteleverandør. Ved å opprettholde disse praksisene for konservering og reparasjon vil ikke bare levetiden til lekeplassene våre forlenges, men enda viktigere, utstyret vil være trygt å bruke. Kompetent personell som er ansvarlig for disse oppgavene er uvurderlig for å sørge for at lekeplassene våre er klar til å bli utforsket og benyttet av våre små oppdagelsesreisende.


porządki wiosenne


Profesjonelt vedlikehold av lekeplasser

Vi har sertifiserte lekeplasskontrollører som er spesialister på profesjonelle inspeksjoner av lekeplasser, for å sikre korrekt sikkerhet. På forespørsel fra kunden tilbyr vi inspeksjon som inkluderer alle typer kontroller som er nevnt tidligere. Med vår erfaring og kunnskap er vi i stand til å tilby høyest mulig standard for lek, reparasjon og vedlikehold.

Under inspeksjon bruker vi kun den nyeste teknologien og verktøyene for å sikre riktig vurdering av lekeplassen med tanke på sikkerhet og funksjonalitet. Vi tilbyr også konsultasjon og anbefalinger angående nødvendig service eller reparasjoner skreddersydd for hver enkelt situasjon.

 

Ved å velge Lars Laj kan du stole på vårt høye engasjement og oppmerksomhet på detaljer, som vil sikre at lekeplassen din forblir et trygt og attraktivt sted for barn i mange år fremover.

Bestill katalog

La oss skape en miljølekeplass sammen

Planeten vår krever mer og mer omsorg og respekt fra oss - hos Lars Laj tenker vi på fremtiden - tross alt er det viktigste for oss BARNAS VELFERD.

children
care
wood
promo banner
Bestill eller last ned   vår produktkatalog
wooden playground

Trenger du en skreddersydd lekeplass?

Vi designer og produserer skreddersydde lekeplasser. Ta kontakt med oss!

yellow leaf
design lab
two little boys
two little girls
callipers

Vi designer og produserer skreddersydde lekeplasser. Ta kontakt med oss!

Nyheter

Nyhetsliste

På den internasjonale Jorddagen (Earth day), er det viktig å vurdere hvilken rolle miljøvennlige lekeplasser kan spille i å forme barns miljøbevissthet. De er et utmerket sted å lære om naturen og bærekraftig vekst gjennom lek. Her er hvordan du kan skape en bærekraftig lekeplass som vil passe godt sammen med naturen og fremtiden til planeten vår i 4 enkle trinn.

Når våren kommer og bringer fargene tilbake til naturen, er det ikke bare på tide å rydde i hagen og i hjemmet, men også tid for å sørge for at uterommene der barna våre leker blir godt ivaretatt.

Dette sertifikatet er et bevis på vår omsorg for miljøet og vår forpliktelse til å levere produkter av høyeste kvalitet – laget for generasjoner som kommer.

x

Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler for statistiske, reklame- og funksjonelle formål. Takket være dem kan vi tilpasse nettstedet etter dine behov. Alle kan godta informasjonskapsler eller ha muligheten til å deaktivere dem i nettleseren, slik at ingen informasjon blir samlet inn. Lær hvordan du deaktiverer informasjonskapsler. Vår Personvernregler