Lars Laj

LARS LAJ® | Utendørs treningspark

Velg produkt

Lars Laj

LARS LAJ® | Utendørs treningspark

Utendørs treningspark

Hvordan designe en utendørs treningspark?

1. Plassering av utendørs treningsapparat

Hvordan plassere treningsapparat og treningsstasjoner på smartest mulig måte? Når vi designer en utendørs treningspark må vi tenke på at hvert apparat har sin egen sikkerhetssone – et område rundt hvert element som tillater brukerne å utføre øvelsen trygt og forsvarlig. Avhengig av størrelsen på området, kan du velge ett av følgende alternativer:

 

A. Multifunksjonelt treningsanleggDersom du har et område med begrenset plass er det lurt å velge et multifunksjonelt apparat. (Se f.eks apparatet
Tressfit i galvanisert stål). Disse apparatene er plassbesparende, men går ikke på kompromiss med treningsmuligheter og alternativer.


B. HinderløypeEn hinderløype er en funksjonell løsning dersom du planlegger å designe en treningspark langs en løpesti i skogen, parken eller langs en elv. Hinderløyper kan inneholde elementer som
trestige, klatrenett, klatrerampe, balansebom, dekkhinder, kryphinder og mange flere.

C. Utegym
Vi anbefaler å plassere apparatene i en sirkel, hvor det mest brukte utstyret plasseres i midten. Fordelen med denne plasseringen er at alle treningsapparatene er samlet på ett sted, noe som gjør det raskere og enklere å få til en treningsøkt.


D. Trening- og fritidsaktiviteterEt annet alternativ er å skape en større sone/område som inneholder både et utegym og/eller mosjonsløype for voksne og en lekeplass for barna. Her er det viktig at man tar hensyn til at lekeplassen og utegymmen blir tydelig adskilt- eksempelvis med et gjerde, en hekk eller til og med en gangsti.

2. BrukereT
reningsutstyret bør oppfylle de potensielle brukernes behov og krav. Vi tilbyr et bredt utvalg av:

  • Utendørs Fitnessmaskiner for personer som trener intensivt og regelmessig
  • Motorikkbaner (Se våre produkter og design din egen motorikkbane/hinderløype)
  • Treningsutstyr som passer til forskjellige aldersgrupper

VÅRT TIPS: Se våre løsninger og treningsutstyr innen «Senior Fitness»!


 

3. Kvaliteten på utendørs treningsutstyr
Til offentlig bruk, bør man velge utstyr av høyeste kvalitet, laget av holdbare materialer som metall eller tre. Vårt treningsutstyr av tre er produsert av lerk og akasietre nettopp på grunn av deres eksepsjonelle motstandsdyktighet mot vind og vær. Treningsutstyr av tre er ikke bare funksjonelt, men passer også perfekt inn i de naturlige omgivelsene i turområder og parker.

4. Trygt underlagFor å sikre brukernes komfort og sikkerhet, bør alt utendørs treningsutstyr plasseres på et sikkert underlag.


VÅRT TIPS:

Utegym og hinderløyper ligger ofte i nærheten av grønne områder: parker, skoger, turområder o.l. For å understreke den vakre naturen i det omkringliggende området anbefaler vi å velge et naturlig underlag som sand, bark eller kork, og treningsutstyr av tre. Naturlige materialer og overflater vil være det perfekte valg i kombinasjon med et grønt og frodig landskap.


Se vårt utvalg innen «Wooden Fitness».

5. TilleggsutstyrNår du planlegger et utegym eller en hinderløype anbefaler vi at du også tenker helhet i prosjektet, og supplerer med elementer som:

  • Parkmøbler som benker, bord, hengekøyer, avfallsbeholdere, sykkelstativ og for eksempel et bålhus.
  • Informasjonstavler med tips til treningsøvelser.

Dersom du er interessert i å skape et utegym, hinderløype, lekeplass med treningsutstyr for barn, eller andre aktive møteplasser – Ta kontakt med oss for råd og veiledning!

Bestill katalog

La oss skape en miljølekeplass sammen

Planeten vår krever mer og mer omsorg og respekt fra oss - hos Lars Laj tenker vi på fremtiden - tross alt er det viktigste for oss BARNAS VELFERD.

children
care
wood
promo banner
Bestill eller last ned   vår produktkatalog
wooden playground

Trenger du en skreddersydd lekeplass?

Vi designer og produserer skreddersydde lekeplasser. Ta kontakt med oss!

yellow leaf
design lab
two little boys
two little girls
callipers

Vi designer og produserer skreddersydde lekeplasser. Ta kontakt med oss!

Nyheter

Nyhetsliste

En lekeplass kan først og fremst skape tanker om bekymringsfri lek og fysisk trening. Men etter hvert som vi utforsker videre, blir det tydelig at det også kan være et sted fylt med kreative utdannings- og læringsmuligheter. 

Våren er i anmarsj og det varme været inspirerer oss til å legge planer for å tilbringe mer tid utendørs.

Vi er glade for å kunne fortelle at Lars Laj nettopp har oppnådd ISO 14001:2015-sertifisering.

x

Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler for statistiske, reklame- og funksjonelle formål. Takket være dem kan vi tilpasse nettstedet etter dine behov. Alle kan godta informasjonskapsler eller ha muligheten til å deaktivere dem i nettleseren, slik at ingen informasjon blir samlet inn. Lær hvordan du deaktiverer informasjonskapsler. Vår Personvernregler