Lekeplass planlegger

Bestill gratis katalog!

Catalog

Få tilsendt vår katalog i posten det er GRATIS! Fyll ut skjemaet nedenfor.

Utendørs treningspark

1. Plassering av utendørs treningsapparat.

1.      Plassering av utendørs treningsapparat.
Hvordan plassere treningsapparat og treningsstasjoner på smartest mulig måte? Når vi designer en utendørs treningspark må vi tenke på at hvert apparat har sin egen sikkerhetssone – et område rundt hvert element som tillater brukerne å utføre øvelsen trygt og forsvarlig. Avhengig av størrelsen på området, kan du velge ett av følgende alternativer:

A. Multifunksjonelt treningsanleggDersom du har et område med begrenset plass er det lurt å velge et multifunksjonelt apparat. (Se f.eks apparatet
Tressfit i galvanisert stål). Disse apparatene er plassbesparende, men går ikke på kompromiss med treningsmuligheter og alternativer.

B. HinderløypeEn hinderløype er en funksjonell løsning dersom du planlegger å designe en treningspark langs en løpesti i skogen, parken eller langs en elv. Hinderløyper kan inneholde elementer som
trestige, klatrenett, klatrerampe, balansebom, dekkhinder, kryphinder og mange flere.

C. Utegym
Vi anbefaler å plassere apparatene i en sirkel, hvor det mest brukte utstyret plasseres i midten. Fordelen med denne plasseringen er at alle treningsapparatene er samlet på ett sted, noe som gjør det raskere og enklere å få til en treningsøkt.

D. Trening- og fritidsaktiviteterEt annet alternativ er å skape en større sone/område som inneholder både et utegym og/eller mosjonsløype for voksne og en lekeplass for barna. Her er det viktig at man tar hensyn til at lekeplassen og utegymmen blir tydelig adskilt- eksempelvis med et gjerde, en hekk eller til og med en gangsti.

2. Brukere1.      Treningsutstyret bør oppfylle de potensielle brukernes behov og krav. Vi tilbyr et bredt utvalg av:

-        Utendørs Fitnessmaskiner for personer som trener intensivt og regelmessig

-        Motorikkbaner (Se våre produkter og design din egen motorikkbane/hinderløype)

 

-        Treningsutstyr som passer til forskjellige aldersgrupper


VÅRT TIPS:

 

Se våre løsninger og treningsutstyr innen «Senior Fitness»!


 

3. Kvaliteten på utendørs treningsutstyr
Til offentlig bruk, bør man velge utstyr av høyeste kvalitet, laget av holdbare materialer som metall eller tre. Vårt treningsutstyr av tre er produsert av lerk og akasietre nettopp på grunn av deres eksepsjonelle motstandsdyktighet mot vind og vær. Treningsutstyr av tre er ikke bare funksjonelt, men passer også perfekt inn i de naturlige omgivelsene i turområder og parker.

4. Trygt underlagFor å sikre brukernes komfort og sikkerhet, bør alt utendørs treningsutstyr plasseres på et sikkert underlag


VÅRT TIPS:

 

Utegym og hinderløyper ligger ofte i nærheten av grønne områder: parker, skoger, turområder o.l. For å understreke den vakre naturen i det omkringliggende området anbefaler vi å velge et naturlig underlag som sand, bark eller kork, og treningsutstyr av tre. Naturlige materialer og overflater vil være det perfekte valg i kombinasjon med et grønt og frodig landskap.


Se vårt utvalg innen «Wooden Fitness».

5. Tilleggsutstyr1.      Når du planlegger et utegym eller en hinderløype anbefaler vi at du også tenker helhet i prosjektet, og supplerer med elementer som:

-        Parkmøbler som benker, bord, hengekøyer, avfallsbeholdere, sykkelstativ og for eksempel et bålhus.

-        Informasjonstavler med tips til treningsøvelser.

Dersom du er interessert i å skape et utegym, hinderløype, lekeplass med treningsutstyr for barn, eller andre aktive møteplasser – Ta kontakt med oss for råd og veiledning!