Lars Laj

LARS LAJ® | Hvordan kan du lage en lekeplass i hagen?

Velg produkt

Lars Laj

LARS LAJ® | Hvordan kan du lage en lekeplass i hagen?

Hvordan kan du lage en lekeplass i hagen?

Varmt og godt vår- og sommervær gjør at vi tilbringer mer og mer tid utendørs. Vi har satt sammen en 7-trinns guide til hvordan du kan skape en trygg og morsom lekeplass for barna- enten i hagen din eller i et friområde i borettslaget.

Lars Laj garden playground

Steg 1: Lekeplassens plassering

 

Hvor i hagen er det best å plassere lekeapparatene? Hvis du planlegger et lekeområde for barn, er det flere faktorer du bør vurdere:

 

Solskjerming:

For å beskytte barna mot direkte sollys er det en god idé å plassere lekeapparatene slik at de får skygge fra trærne (husk imidlertid å holde passende avstand fra grenene) eller montere solseil som gir skygge over et større område.

 

Nærhet til huset:

Man kan trygt plassere lekeapparater hvor man vil i hagen, men det kan være en fordel å tenke på plasseringen slik at man enkelt kan holde et øye med barna både fra kjøkkenvinduet og fra terrassen.

 

Planter:

Når man planlegger et lekeområde i hagen anbefaler vi å tenke helhetlig, og skape et miljø der barna ønsker å tilbringe tid, utvikle seg, oppdage verden og samtidig slappe av og samle krefter. La oss derfor også tipse deg om løsninger for å lage et trivelig område også rundt lekeapparatene:

  • Planter: plant spiselige, ikke-giftige grønnsaker og fargerike blomster som vil tiltrekke seg humler og sommerfugler.
  • Hage: hvis vi voksne liker å stelle hageblomster og planter; la oss prøve å overføre denne lidenskapen til barna våre. La oss hjelpe dem med å lage sin egen grønnsakshage eller blomsterbed.
  • Gjerder: dersom lekeapparatene er plassert helt i enden av hagen kan man enkelt sikre barna et privat område og beskytte dem mot støy og eventuell biltrafikk ved å sette opp gjerder eller annen avskjerming som planter, busker eller en hekk.

 Lars Laj garden playground

 

Steg 2: Størrelse på hagen

 

Valg av lekeapparater til hagen avhenger av størrelsen på hagen og området du ønsker å sette av til lekeområde for barna. Lekeapparater skal plasseres i tilstrekkelig avstand fra hverandre, slik at barna kan være trygge når de bruker dem. Eksempelvis må det være nok plass til at et barn kan bruke rutsjebanen uten å støte borti søsken eller venner som husker i huskestativet.


Vi kan hjelpe med planlegging av en multifunksjonell og morsom lekeplass selv for det minste hageområdet. Kontakt oss gjerne for råd og veiledning!


 

Steg 3: Lekeapparatenes materialer

 

En lekeplass i hagen er en investering for mange år fremover! Velg derfor å investere i apparater og utstyr av høy kvalitet, produsert av massivt tre og som vil vare i årevis. Lekeapparater fra Lars Laj er laget av lerketre og robinia, som er spesielt motstandsdyktige mot vær og vind.

 

 Lars Laj garden playground

 

Steg 4: Lekeområdets visuelle uttrykk

 

Lekeområdet bør stå i stil med resten av hagen din. Har hagen din en klassisk, elegant stil, eller er den kanskje minimalistisk og moderne? Blant våre produkter finner du lekeapparater og utstyr som vil passe til nettopp din stil! Lars Laj tilbyr lekeapparater av robinia for en naturlig stil, klassiske apparat i lerk samt moderne lekeapparater i metall!


Dessuten er lekeapparatene våre tilgjengelige i mange flotte farger. Velg mellom klassiske farger som gul, rød og blå, eller våre nye moderne pastellfarger; subtile farger som olivengrønn, grårosa eller gråblå. Våre nye farger har en roligere fargepalett og er flotte i ethvert utemiljø.

 

 Lars Laj garden playground

 

Steg 5: Hvilke lekeapparater passer best i en hage?

 

Sand- og vannlek

En sandkasse er et absolutt «must-have» på en lekeplass. Små barn elsker å leke med sand, og i tillegg er dette en aktivitet som bidrar til utviklingen av sensorikk, motorikk og fantasi. Vi tilbyr ferdige sandkasser laget av lerk eller akasietre. Vi tilbyr også flere forskjellige sandkassekanter slik at vi kan skreddersy en sandkasse etter dine ønsker og behov. Vi har også flotte sett med bord, kran og bøtte hvor barna kan leke med sand og vann.

 

Lars Laj garden playground
 

 

Multifunksjonelle lekeapparat

Barn over 3 år vil elske lekeapparat med klatrestiger og klatrevegger, hvor de kan leke trygt og utvikle fysiske og motoriske ferdigheter. I tillegg til klatreelementer, kan våre multifunksjonelle lekeapparater også utstyres med rutsjebaner: Klassiske rutsjebaner og også twistere som er ekstra moro!

 

Lars Laj garden playground

 

Huskestativ og vippehusker

 En annen klassiker på lekeplassen er huskestativ og vippehusker! Huskestativ og vipper garanterer ikke bare mye moro, de kan i tillegg virke beroligende på barn og også stimulere balansesansen. Vi har mange forskjellige huskestativ å velge mellom! Avhengig av dine barns preferanser og alder kan du velge et rammesete for småbarn fra 1 år, et klassisk flatt huskesete, dekkhuske eller vår bestselger; fuglerede, som flere barn kan huske i samtidig!

 

Lars Laj garden playground

 

Lekehus

Lekehus i tre er både funksjonelle og flotte lekeapparat til hagen. Vi har mange forskjellige typer lekehus; fra helt enkle, rustikke lekehus til mer komplekse varianter med sandkasse.

 

Lars Laj garden playground  

 

Temalekeplass

Drømmer barna om et lite slott i hagen? Ikke noe problem! Vi tilbyr mange forskjellige lekeapparat med ulike tema; små slott, butikker, jungel-inspirerte lekeapparat og mange flere!

 

Lars Laj garden playground  

 

Aktivitet

Hagen er det perfekte stedet for trening! Utendørs trening, apparater til sirkeltrening, minifotballmål, en basketballkurv, et bordfotballspill eller bordtennisbord er perfekte for hagen og vil oppmuntre barn (og voksne) til trening og bevegelse.

 

Lars Laj garden playground  

 

Steg 6: Trygt underlag

 

For å sikre at barna leker trygt bør lekeapparatene monteres på et trygt underlag. Avhengig av høyden på apparatet kan det være gress, grus eller sand. Dersom du er i tvil om underlaget i hagen din er egnet for å installere en huske eller et lekeapparat med rutsjebane, kan du kontakte oss. Vi hjelper deg gjerne med å velge riktig lekeplassutstyr.

 

Steg 7: Et sted å slappe av

 

La oss ikke glemme å også skape et koselig sted hvor hele familien kan slappe av og være sammen. Hengekøyer, bålhus med benker og grill er bare et par eksempler på produkter som kan gi inspirasjon når du planlegger et avslappende hjørne i hagen din!

 

 Lars Laj garden playground
Lars Laj garden playground

Bestill katalog

La oss skape en miljølekeplass sammen

Planeten vår krever mer og mer omsorg og respekt fra oss - hos Lars Laj tenker vi på fremtiden - tross alt er det viktigste for oss BARNAS VELFERD.

children
care
wood
promo banner
Bestill eller last ned   vår produktkatalog
wooden playground

Trenger du en skreddersydd lekeplass?

Vi designer og produserer skreddersydde lekeplasser. Ta kontakt med oss!

yellow leaf
design lab
two little boys
two little girls
callipers

Vi designer og produserer skreddersydde lekeplasser. Ta kontakt med oss!

Nyheter

Nyhetsliste

På den internasjonale Jorddagen (Earth day), er det viktig å vurdere hvilken rolle miljøvennlige lekeplasser kan spille i å forme barns miljøbevissthet. De er et utmerket sted å lære om naturen og bærekraftig vekst gjennom lek. Her er hvordan du kan skape en bærekraftig lekeplass som vil passe godt sammen med naturen og fremtiden til planeten vår i 4 enkle trinn.

Når våren kommer og bringer fargene tilbake til naturen, er det ikke bare på tide å rydde i hagen og i hjemmet, men også tid for å sørge for at uterommene der barna våre leker blir godt ivaretatt.

Dette sertifikatet er et bevis på vår omsorg for miljøet og vår forpliktelse til å levere produkter av høyeste kvalitet – laget for generasjoner som kommer.

x

Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler for statistiske, reklame- og funksjonelle formål. Takket være dem kan vi tilpasse nettstedet etter dine behov. Alle kan godta informasjonskapsler eller ha muligheten til å deaktivere dem i nettleseren, slik at ingen informasjon blir samlet inn. Lær hvordan du deaktiverer informasjonskapsler. Vår Personvernregler