Lars Laj

LARS LAJ® | Hvordan kan lekeplasser inspirere barn til å velge drømmejobbene sine?

Menu

Lars Laj

LARS LAJ® | Hvordan kan lekeplasser inspirere barn til å velge drømmejobbene sine?

Hvordan kan lekeplasser inspirere barn til å velge drømmejobbene sine?

Utdanning gjennom interaksjon Lekeplasser med eget tema er designet med tanke på ulike yrker, og tilbyr barn tidlig eksponering for en rekke yrker. Et tidlig møte med ulike yrker, kan påvirke barns interesser og ambisjoner for fremtiden, ifølge forskning.

zawodyIfølge en studie utført av Robert H. Tai fra University of Virginia, er det mer sannsynlig at barn som har vært eksponert for spesifikke yrkesmiljøer fra en tidlig alder, velger utdannings- og karriereretninger i tråd med de tidlige erfaringene.

Vi tilbyr et bredt spekter av temalekeplasser som er designet for å stimulere kreativitet og utvikle barnas ferdigheter gjennom lek. Hver lekeplass er nøye gjennomtenkt for å utdanne og inspirere unge hjerner på ulike områder.

Utforsk alternativene våre for temalekeplasser og utstyr:

1. Småbruk: På lekeplassen har barna muligheten til å ta på seg rollen som bønder ved å bruke utstyr som traktor og maskiner. Dette er en utmerket mulighet for unge å lære grunnleggende gårdsarbeid og livet på landsbygda.

2. Moro med historie i bakgrunnen: Lekeplassen, som er et middelalderslott, gir barna en sjanse til å reise tilbake til ridderes og prinsessers tid. Gjennom lek kan barna naturlig begynne å interessere seg for historie og oppdage fortidens verden mens de har det gøy og er aktive.

3. Brannmannseventyr: En lekeplass utstyrt med gjenstander som en brannbil og en brannstasjon er designet for små helter som drømmer om å bli brannmenn. Her lærer barna viktigheten av sikkerhet, ansvar og å hjelpe andre.

4. Moro på Bensinstasjonen: Barn som er interessert i kjøretøy vil ha det gøy på en lekeplass formet som en bensinstasjon. Her vasker de biler, fyller drivstoff og har sin egen kiosk.

zawody

5. Kapteinens land: Sjølekeplassen er et fantastisk sted for unge oppdagere som drømmer om eventyr på det store hav. Med attraksjoner som en dampbåt og et skip, lar lekeplassen barna ta rollen som kapteiner, sjømenn og sjøfarere, dette garanterer mye moro!

6. Den hemmelige jungelen: Jungelen inspirerer unge oppdagere til å lære om nye land og kulturer. Mens de leker, kan barn forestille seg at de er oppdagere og krysser ukjente land.

7. Politibil og ambulanse: Barn lærer viktigheten av orden og rettshåndhevelse, noe som kan inspirere til en karriere innenfor offentlig sikkerhet.

8. Unge leger: En lekeplass formet som et sykehus kan vekke medisinske interesser, samt lære barn om helse og førstehjelp.

zawody

9. Spillebutikk: Gjennom rollespill som kjøp og salg, utvikler barn sine matematiske ferdigheter, lærer å telle penger og veksle. Samtidig utvikler de mellommenneskelige ferdigheter som kommunikasjon, forhandlinger og samarbeid.

10. Små kokker: Et ideelt sted for barn som liker å leke med matlaging, der unge kulinariske entusiaster kan tilberede ulike retter. Barn lærer også grunnleggende omsamarbeid og deling med andre.

11. Eventyr i skyene: Lekeplassen med luftfartstema utstyrt med et fly, helikopter og jetfly inspirerer barn til å drømme om å reise til nye steder og oppleve eventyr i himmelen. Som piloter lærer barn verdier som mot, nysgjerrighet og driv til å lære nye ting, som samtidig bygger et grunnlag for fremtidig utdanning innen naturvitenskap og teknologi.

12. Eventyr på hjul: Barn har sjansen til å leke i ulike kjøretøy som en gyngende bil, lastebil, taxi, varebil eller scooter, noe som utvikler deres forståelse av kjøretøymekanikk og motoriske ferdigheter.

13. Lekeplassorkester: Utstyrt med instrumenter som bjeller og trommer, oppmuntrer lekeplassen barna til å eksperimentere med lyd og musikk, og utvikle deres kunstneriske følsomhet og rytmiske evner.

zawodyI en tid med økende dominans av teknologi og skjermer, blir rollen til fysisk aktivitet og sosial interaksjon enda viktigere for barns utvikling. Lekeplassene våre er designet for å fremme nøkkelaspekter ved barns utvikling, skape rom som oppmuntrer til bevegelse, men også engasjere seg i gruppelek og samarbeid.

 

Lekeplassene våre er også designet for å stimulere kreativitet. Gjennom temasoner, som haveventyr eller middelalderslott, har barn muligheten til å bli transportert til en annen verden, og utvikle fantasien og kreative tenkningsevner. Denne kreativiteten er utrolig viktig, spesielt i dagens raskt skiftende verden, hvor evnen til å tenke innovativt og å tilpasse kan være en ressurs.


zawodyBestill katalog

La oss skape en miljølekeplass sammen

Planeten vår krever mer og mer omsorg og respekt fra oss - hos Lars Laj tenker vi på fremtiden - tross alt er det viktigste for oss BARNAS VELFERD.

children
care
wood
promo banner
Bestill eller last ned   vår produktkatalog
wooden playground

Trenger du en skreddersydd lekeplass?

Vi designer og produserer skreddersydde lekeplasser. Ta kontakt med oss!

yellow leaf
design lab
two little boys
two little girls
callipers

Vi designer og produserer skreddersydde lekeplasser. Ta kontakt med oss!

Nyheter

Nyhetsliste

Utdanning gjennom interaksjon Lekeplasser med eget tema er designet med tanke på ulike yrker, og tilbyr barn tidlig eksponering for en rekke yrker. Et tidlig møte med ulike yrker, kan påvirke barns interesser og ambisjoner for fremtiden, ifølge forskning.

På den internasjonale Jorddagen (Earth day), er det viktig å vurdere hvilken rolle miljøvennlige lekeplasser kan spille i å forme barns miljøbevissthet. De er et utmerket sted å lære om naturen og bærekraftig vekst gjennom lek. Her er hvordan du kan skape en bærekraftig lekeplass som vil passe godt sammen med naturen og fremtiden til planeten vår i 4 enkle trinn.

Når våren kommer og bringer fargene tilbake til naturen, er det ikke bare på tide å rydde i hagen og i hjemmet, men også tid for å sørge for at uterommene der barna våre leker blir godt ivaretatt.

x

Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler for statistiske, reklame- og funksjonelle formål. Takket være dem kan vi tilpasse nettstedet etter dine behov. Alle kan godta informasjonskapsler eller ha muligheten til å deaktivere dem i nettleseren, slik at ingen informasjon blir samlet inn. Lær hvordan du deaktiverer informasjonskapsler. Vår Personvernregler